Čiste ruke uz malo muke

SURADNJA DJEČJEG VRTIĆA DUBROVNIK S DOMOM ZDRAVLJA DUBROVNIK I ZAVODOM ZA JAVNO ZDRAVSTVO – ODJEL ZA SOCIJALNU MEDICINU

TEMA: “PRANJE RUKU”

 

U dječjem vrtiću Pile, 14.listopada, u suradnji zdravstvene voditeljice Dječjih vrtića Dubrovnik Ane Kralj i patronažnih sestara Doma zdravlja Dubrovnik Vinke Jeljenić, Irene Matulović i Mije Majić, obilježen je Svjetski dan pranja ruku. (15.listopada)

Druga edukativna radionica za djecu: “Pranje ruku – ulaganje u zdravlje “ održana je u Dv. Ciciban  23.11.2022.g također u suradnji  s patronažnom sestrom Doma zdravlja Dubrovnik Brigitom Pranjić.

17.11.2022. Zdravstvena voditeljica Ane Bokarica i dipl. sestra Dijana Vukasović iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ održale  su radionicu pranja ruku u DV Radost.

Djeci je na pristupačan i zabavan način predstavljen koncept higijene i njezine uloge u životu, naglašena je važnost pranja ruku, kada i zašto ih prati te je zanimljivim demonstracijama pokazano pravilno pranje ruku. Djeci je najzanimljivije bilo promatrati svoje ručice pod svjetlom posebne UV lampe kada su mogli vidjeti razliku između neopranih i potpuno čistih, pravilno opranih ruku.

Naglašavajući važnost ove jednostavne radnje za zdravlje svih nas sigurni smo da će dječica vrtića Dubrovnik ubuduće pažljivije prati svoje ručice kako bi one bile što čišće.

 

                                                                 Zdravstvene voditeljice: Ana Kralj i Ana Bokarica