Vjerski kutak

18.05.2020. 

 

Mjeseci svibanj i listopad su posvečeni Blaženoj Djevici Mariji. U tim mjesecima na poseban naćin iskazujemo ljubav i poštovanje moleći molitvu krunice. Moleći je sa svojim obiteljima u zajedništvu, krunica dobiva svoj poseban smisao. Stoga ćemo kroz ovaj tjedan obraditi temu OBITELJI i podsjetiti se zašto nam je važna kroz primjer Svete obitelji, gdje možemo prepoznati ljubav i brigu roditelja za svoju djecu.

Pripovjedanje o Isusovu djetinjstvu i obiteljskom životu u Nazaretu
Isus je živio u gradu Nazaretu. Josip, njegov ovozemaljski otac i majka Marija brinuli su se o njemu. A on je rastao, jačao napunjajući se mudrošču.  I milost je Božja počivala na njemu. Isus je bio sretan u svojoj obitelji. Često je pomagao Josipu u njegovu tesarskom poslu. Njegova majka Marija, radosna što ju je Bog izabrao da postane majkom obećanog Božjeg kralja, ljubila je Isusa svim srcem i ništa joj nije bilo preteško učiniti za njega. Isus je volio svoje roditelje i bio im je poslušan.
Na primjeru ove priče neka vaše dijete pokuša odgovoriti na slijedeća pitanja:
1. Kako prepoznajemo obitelj?
2. Zašto Isusovu obitelj nazivamo sveta?
3. Kako i tvoja obitelj može sličiti svetoj obitelj?
I za kraj ponudite vašem dijetetu da nacrta svoju obitelj, zahvali se kroz molitvu na svojoj obitelji. Možete mu pomoći da upozna svoje članove kroz fotografije ili zajedno s njim pomozite mu izraditi obitelj. Za to vam može poslužiti karton, gumbi, olovke, ljepilo( kartoni su kuće, a gumbi članovi obitelji).
Radujemo se vašim likovnim i literarnim radovima.
U prilogu vam stavljam i kratak kviz za obitelj: https://wordwall.net/hr/resource/562737/hrvatski-jezik/obiteljhttps://learningapps.org/watch?v=ph4oxh4j317
Pripremila: Martina Franičević Feregja, odgojiteljica