Vjerski kutak

Dragi roditelji,
u ovom vremenu kada smo ” lišeni” naše slobode ili nam je ona oduzeta na trenutak, dana nam je mogućnost da s druge strane uživamo u blagodati slobode s našim voljenima. Trenuci koje provodimo s njima imaju jednu posebnu vrijednost, a to je darivanje sebe za njih. Taj dar koji možemo pružiti ne košta nas ništa, a daje mnogo. Zove se ljubav. Kako takve trenutke iskoristiti, ili pak na koji način tu ljubav pokazati?
Zagrljaj, lijepa riječ su samo početak s kojima nećete pogriješiti, razgovor s vašim voljenima, slušati onoga koji govori, biti strpljiv…samo su neke manire koje moramo uvježbati kako bi ovo zajedništvo bilo potpuno. Na takvo nešto se nismo obazirali kada smo imali onu “slobodu”, za koju sada mislimo da nam je uskraćena. Živjeli smo punim plućima u nekom trku, odrađivali svoje obveze. A, zanemarili smo možda sebe, druge i ono najvažnije zaboravili smo se diviti i biti zahvalni trenucima u kojima se sada nalazimo.
One minute i sekunde, koje su nam prije nedostajale, sada su nam dane u izobilju. Na svakome od nas je kako će ih što bolje iskoristiti.
Osluškujmo srca naših najmanjih, jer sva iskrenost se nalazi u njihovim pogledima i poučimo ih vrijednostima koje su i nama prenosili naši roditelji, bake, djedovi.
U prilogu je jedna prigodna priča kao i crtić za najmanje.
Martina Franičević Feregja
https://vjeronaucni-portal.com/neka-cudna-bolest-poucna-prica/
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Fk4qzIfRcjI