Od ❤ DAR za veliku STVAR !!!!

Od ❤ DAR za veliku STVAR !!!!

Humanitarna prodaja:  

 u objektima sljedećih vrtića: Palčica ( 13.,14. i 15.12.);    Izviđač (15. i 16.12. u prizemlju vrtića) i    Kono (15.12.) 

Božićni koncert: 13. i 15.12. u 18:00h u dvorani studentskog doma

 

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra nije samo bolnica već i dom za 100tinjak štićenika (uzrasta od 3 mj do 50 god).
Ona je specifična ustanova, jedina u Republici Hrvatskoj u koju su smještena djeca s najtežim kroničnim bolestima. Čim se u bolničkim centrima završi njihovo akutno liječenje dolaze u Bistru.
Određena djeca dolaze ravno iz svojih obitelji kada im roditelji više ne mogu pružiti adekvatnu skrb.

U bolnici Gornja Bistra pretežno su nepokretna djeca, stoga većinu vremena provode u krevetima.
Bolnica u Bistri je dom za 70 djece koja nemaju roditelje. Osoblje bolnice (medicinsko i nemedicinsko) su njihovi jedini članovi obitelji za koje znaju i koji brinu o njima.

Za opremanje senzorne sobe smo se odlučili u dogovoru sa stručnim osobljem bolnice. Naveli su kako bi opremanje multisenzorne sobe neizmjerno puno značilo djeci. Djeca koja se liječe u bolnici provodila bi vrijeme u multisenzornoj sobi pasivno i aktivno, ovisno o mogućnostima (pogledom, taktilnim istraživanjem, dodirivanjem). Ovakav prostor stimulirat će reakcije na osjetilne podražaje, poticati komunikaciju, socijalnu interakciju, istraživanje i učenje.