Dubrovnik je od 25. do 27. listopada domaćin međunarodne konferencije ravnatelja predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u organizaciji European School Heads Association (ESHA) i Udruge hrvatskih ravnatelja srednjih škola (UHSR).  Na konferenciji je sudjelovalo više od 600 ravnatelja iz cijele Europe, a moto konferencije je “School leadership making difference”. Uz posebna predavanja i radionice, svi sudionici imali su priliku posjetiti odgojno-obrazovne ustanove u Dubrovniku te razgovarati s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Drugog dana konferencije, u četvrtak 26. listopada, DV Dubrovnik- vrtić Palčica posjetilo je 20 ravnatelja predškolskih i školskih ustanova iz Norveške, Italije, Luksemburga, Velike Britanije, Poljske i Slovenije.

Uz ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik Franicu Lasić posjetitelje je dočekala i ravnateljica Dječjeg vrtića Konavle Marija Urlović koje su nakon razgledanja prostora vrtića Palčica goste upoznale s odgojno-obrazovnim sustavom u Republici Hrvatskoj. Ravnateljica Lasić je održala predavanje o bogatoj povijesti predškolskog odgoja u Dubrovniku te upoznala goste s programima koji se provode u Vrtiću te specifičnostima o broju polaznika, zaposlenika i cijeni pojedinih programa. Ravnateljica Urlović je predastavila DV Konavle te su uspoređene obje ustanove sa svojim specifičnostima.